Raspucanci spadaju u red slatkiša koji se nekako najradije pripremaju za blagdane. Jesen je krenula a blagdani će uskoro.
Idemo zapisati recept da pripremimo ove fantastične raspucance koji će zasigurno svojim mirisom i ukusom plijeniti pažnju. Priprema je jednostavna, samo pratite korake i raspucanci su vrlo brzo na vašoj trpezi.
Možete ih pripremiti i par dana ranije kako bi sebi olakšali blagdanska spremanja. Nakon što se ohlade skladištite ih u limenu kutiju za kolače. Rapucanci su ukusniji ako odstoje koji dan. I nadajte se da će dočekati praznike. Možda ih neko preko noći smaže. Samo ne zaboravite pribilježiti recept.
SASTOJCI :
- 100 gr tamne čokolade
- 100 gr mliječne čokolade
- 100 gr šećera
- 100 gr brašna
- 100 gr oštrog brašna
- 100 gr prženih lješnjaka ( mljevenih )
- 1 prašak za pecivo
- Prstohvat soli
- 15 g kakao ( za kolače )
- 1 žlica vanilije ekstrakt
- 80 gr margarina za kolače
- 2 jaja
- 1 narančin ili rum šećer ( nije obavezno )
Izvor: Meri's cooking time