Rolat je napravljen od sastojaka i na način kako se to radilo u prošlim decenijama. Fin starinski kolač sa okusom pečenih lješnjaka i najfinije čokolade u kremi koja je i dan danas neprevaziđena, bar za moj ukus.
Iako rolat možda izgleda zahtjevno, vrlo brzo i lako se pripremi, čak ne zahtijeva ni dugo hlađenje. Poslije sat vremena u frižideru već ga možete rezati.
Predivno izgleda. I ovaj recept obavezno zabilježite. Mmmmmmmm tačno se može zamisliti taj miris i ukus.
Sastojci:
Kora:
– 7 kašika mljevenih poprženih lješnjaka
– 7 kašika šećera
– 7 kašika mljevenog keksa
– 7 bjelanjaka
– kašičica limunovog soka
Fil:
– 7 žumanaca
– 150 gr šećera
– 150 gr tamne čokolade
– 125 gr maslaca.
- Lješnjak i bademi za ukrašavanje
Izvor: Dobar zalogaj