Ušećereni bademi sa cimetom su najukusnija slastica koju su pametne glave smislile. Složit ćete se s nama da se ne mogu prestati jesti dok se kesica ne isprazni.
Ovu slasticu ćete pronaći u određenim prodavnicama slatkiša ili na tezgama za vrijeme zimskih praznika. Za par grama platili biste i više nego što ste očekivali a tako je jednostavno za napraviti.
Postoji više vrsta i metoda prženja badema u šećeru, od najjednostavnijeg prhkog do karameliziranog.
Za početak, ja sam odabrala najjednostavniji način a u narednom periodu nadam se da ću imati vremena pa ću vam pokazati i ostale.
Ušećereni bademi su tako ukusni i mirisni da morate probati napraviti.
Sastojci:
– 200g cijelih badema
– 200g šećera
– 100 ml vode
– 1/2 kašikice cimeta
Količinu šećera možete smanjiti ili povećati ali onda morate obratiti pažnju da količinu vode.
Cimet takođe možete izbaciti ili umjesto njega staviti vanilin šećer.
Izvor: Kuhanje je zabavno