Paprike punjene sirom su lagani, ukusni, sočni, ljetni ručak ili večera. Brzo se pripremaju, u par koraka.
Obavezno isprobajte recept. Fantastičan recept.
Potrebni sastojci:
- 10 paprika (babura od kojih se priprema turšija)
- 3 paradajza
- 400 gr sitnog mliječnog sira
- 3 kašike kajmaka (ili 1 kašika ulja ili 100 gr propržene slaninice)
- 2 jajeta
- 2 kašike pšeničnog griza
- 5 kašika ulja
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- so, u zavisnosti od toga koliko je sir slan
- po želji suvi začin i mljeveni biber
- po želji svježi peršun i svježi bosiljak
Napomena: količine sastojaka prilagodite svojim potrebama, ovo je punjenje za 10 manjih paprika i jedan srednji paradajz. Ukoliko ne volite papriku punite paradajz.
Pecite 40-50 minuta na 200 stepeni, 30 minuta sa paprirom za pečenje odozgo a ostatak vremena bez. Ukoliko volite da paprika bude više pečena pecite 60 minuta.
Izvor: Lako je kuvati