Kako napraviti biskvit a da ne puca, vječito pitanje i dilema?! Često zbog ovoga i ne pravimo rolate.
Jednostavno nas strah da ćemo opet upropastiti biskvit, sastojke, vrijeme. Zato postoje kuharice koje sa nama nesebično dijele svoja otkrića. Zbog njih su rolati na našoj trpezi sve češće domaći a ne kupovni.
Jedan od takvih recepata je i ovaj. Samo jedna caka i imate fantastičan biskvit i još bolji rolat.
SASTOJCI:
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 2 kašike kakao
– 2 kašike brašna
– 2 kašike gustina
– 4 kašike ulja
ZA FIL:
– 250 gr krem sira
– 250 nutele
– 2 kašike šećera u prahu
– 250 ml slatke pavlake
– 1 kremfiks
– 100 gr mljevenih lješnjaka
PEĆI NA 190 STEPENI 8 MINUTA. ZATIM SMANJITI MALO OVISNO OD RERNE.
Izvor: Kuhinja Sabi