Kako pripremiti tortu ako nismo sigurni kakav ćemo biskvit dobiti. Pratite upute i ne brinite se.
Ovo je klasični recept za biskvit za sve vrste voćnih torti. Predivno izgleda i bez punjenja a tek kada nanesemo omiljene kreme u kombinaciji sa voćem, totalno ludilo. Zamislite samo oduševljenja gostiju kada ovako uredan biskvit iznesete cijeli na stol. Bit ćete ponosni na sebe.
Koristit ćemo kalup 28 cm.
Recept:
– 125 gr putera sobne temperature
– 125 gr šećera (možete staviti i manje)
– 2 jaja
– 180 gr brašna (+- zavisi od veličine jajeta)
– 1 kašičica praška za pecivo
– prstohvat soli
* ako vam je tijesto previše suho – gusto, možete dodati malo mlijeka. Ili u suprotnom, dodati malo brašna.
* biskvit treba da bude suh kako bi upio tečnost iz voća.
Izvor: Kuhanje je zabavno